Beeldexposure is een site voor fotografen met inspirerende fotografie en ook graag hun werk en verhalen willen delen met anderen. Dus ook een site voor fotografen die geïnspireerd willen worden door anderen!

IDEEËN OPDOEN ?   DAT KAN MET DIT BOEKJE

IDEEBOX STRAATFOTOGRAFIE

 

In deze IDEEBOX staan ideeën, voorbeelden en mogelijke uitwerkingen over het maken van foto's op straat. Het is geen boek in de ware betekenis van het woord. Op elke spread in de box vind je een item over straatfotografie.

Wellicht geeft het je wat inspiratie of denk je, verdikkeme dat kan ook nog wel op een andere manier.

Veel plezier ermee en vooral succes op straat!

 

DOWNLOAD de IDEEBOX

BOEK OVER STEDEN

In 2018 was ik een aantal dagen, variërend van drie tot tien, in verschillende Europese steden om te fotograferen. In dit kijkboekje ga ik ‘in gesprek met de straat’.

 

Steeds meer, vooral jongere, mensen willen in de grote stad vertoeven. Er wordt voorspeld dat over een twintigtal jaren de wereldbevolking voor 70% in de grote(ere) steden te vinden is.

De hectiek van de stad en de diversiteit aan mensen zal alleen maar toenemen.

KIJKEN IN HET BOEKJE VIA ISSUU.COM

ATHENS lost in time | oktober 2018

ATHENS lost in time

 

hard cover / 112 pages full color /biotop paper 160 gsm / 210 x 297 mm

ISBN 978-90-826220-2-7

Het boek is te koop voor € 22,-- e

 

 

Bestellen en thuis laten bezorgen kan ook via info@fotopetervantuijl.nl.

(verpakkings- en verzendkosten € 5,50)

 

 

 

 

 

Kijk hier voor een impressie met een aantal pagina's via Issuu.com

LOVE LUXURY  - LOVE THINGS

De vader van Peter van Tuijl was sigarenmaker en zijn moeder huisvrouw. Tijdens zijn eerste kinderjaren hielden ze nog kostgangers om net wat meer armslag te heb-ben. Met zes zonen was het geen vetpot. Misschien is dat de reden dat hij gevoelsmatig een enigszins ambivalente houding heeft met alles wat riekt naar weelde en luxe. Tegelijkertijd is er het besef dat veel mensen in de Westerse samenleving, -maar zeker niet allemaal-, niets te kort komen.

 

De rijkste 10 procent van de bevolking bezit meer dan de helft (61 procent) van het totale vermogen in Nederland. De top 2 procent binnen deze groep heeft zelfs een derde van dat vermogen in handen, terwijl de onderste 60 procent van de Nederlandse bevolking bij elkaar opgeteld ongeveer 1 procent van het totale vermogen bezit.[– bron: NOS.nl –]

 

Cijfers die implicaties inhouden als het gaat om het ver-garen van invloed, macht en luxe! Zij die vele euro’s of dollars bezitten, tot de rijksten der aarde behoren, schromen niet om zich in velerlei opzichten verder exhibitionistisch te verrijken.

KIJK VIA ISSUU in het boek LOVE LUXURY  - LOVE THINGS

JAARBOEKEN 2017

Klik op de boekomslagen hiernaast om de het eerste en tweede deel via issuu.com te bekijken.

 

 

De boeken werden gedrukt door drukwerknodig.nl (voorheen Russellprint) uit  Groningen

HUIS&HABITAT in eigen beheer

Het boek is in januari 2018 met 4 andere boeken uit 55 verschenen publicaties genomineerd voor het Beste Boek Achterhoek-Liemers. Uiteindelijk is het boek In het voetspoor van Meester Heuvel tot het winnende boek uitgeroepen. Met het juryrapport over Huis en Habitat was ik erg in mijn sas. De tweede druk is niet voor niets verschenen! De tweede druk van het boek is inmiddels ook uitverkocht.

Huis & Habitat is verschenen op 4 februari 2017 en was in juni 2017 uitverkocht. De oplage was 260 boeken. Het boek is in te kijken op ISSUU.com

 

Drukwerk Grafistart Lichtenvoorde

Vormgeving Elaine Jeanmaire

Uitgave in eigen beheer

Isbn 978-90-826220-0-3

Zowel 1e als 2e druk zijn uitverkocht.

Een patiënt met een multitrauma na een ernstig ongeval gaat doorgaans tijdens een lange revalidatie door een diep dal. Naast de lichamelijke letsels die soms (gedeeltelijke) invaliditeit kunnen veroorzaken, is het psychische leed niet te onderschatten. Lang niet ieder slachtoffer die lichamelijk geneest, lukt het om uit het psychisch dal te klimmen. Met soms grote gevolgen voor hemzelf, gezin, werk en sociale contacten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Op verzoek van traumatoloog dr. Sjoerd van der Meer volgde journalist Leo Traas het verloop van het hele traject. Hij schreef op ingetogen wijze over: het ongeval, het verblijf in de ziekenhuizen, de revalidatie, de psychische gevolgen voor het gezin, de gesprekken bij de psycholoog en het herstel.

 

Fotograaf Peter van Tuijl vult het verhaal aan met schitterende en treffende foto’s. Hierdoor ontstaat een uniek en meeslepend beeld van de gevolgen en verwerking van een multitrauma.

2010/Koningin Beatrix opent Amphion door het grote boek AMPHION 1968-2010 te openen.

De musical Edith Piaf in het laatste jaar van de schouwburg Amphion. Hoofdrol Liesbeth List.

ANDERE BOEKEN

Als fotograaf heb ik in de afgelopen jaren foto's gemaakt voor verschillende boeken die commercieel op de markt zijn gebracht.

 

 

  • KLASGENOTEN
  • KUNSTENAARS IN DE OUDE IJSSELSTREEK MUZIEKVERENIGINGEN IN DE OUDE IJSSELSTREEK AMPHION 1968-2010.
  • AMPHION de nieuwbouw vande schouwburg en het laatste jaar optredens in het oude theater.
  • DOOR TE VERTELLEN ZIE JE DE RICHTING

 

PETER VAN TUIJL coaching - inspiratie - workshop - lezing - mentoraat - cursus

foto's achtergrond  Peter van Tuijl