NIEUW BOEK | OVER STEDEN | TE KOOP OP HUNTENKUNST

Acceptatie voor het CIP internationale fotofestival in Chania

In de categorie DOCUMENTARY werd de foto The Life of Pieter, Recluse and Artist geselecteerd.

Galerie BIJ DE BOEKEN in Ulft                                       december 2019

Vanwege het jubileum zijn kunstenaars die eerder in de galerie exposeerden uitgenodigd voor een eindejaarsexpositie. De kunstenaars zullen slechts met éé'n kunstwerk vertegenwoordigd zijn hetgeen een grote variatie aan stijlen betekent.

De expositie is van 16 december 2019 tot 2 februari 2020. De galerie wil met de expositie 'Regionale kunstenaars uit de kunst' het seizoen jaarlijks afsluiten. Volgend jaar exposeren in dit kader: Maarten Becks (Terborg), Leon Maria Dekker (Etten), Ingrid Nijenhuis, Peter van Tuijl (beiden Ulft), Frans Venhorst (Veldhunten) en Thea Zweerink (Varsseveld). De gekozen kunstenaars waren allen deelnemer aan Huntenkunst.

NIEUWE EXPOSITIES IN 2019

ZWART-WIT of KLEUR

 

Straatfotografie in kleur of zwart-wit. Naar mijn idee verandert niet alleen de vorm maar ook de inhoud. Ik hoor ook wel dat zwart-wit kunstzinniger is. Een overweging die ook al in de jaren 70-80 in de vorige eeuw zowel in de professionele- en vrijetijdsfotografie genoemd werd. Soms worden grote fotografen als voorbeeld genoemd die al hun werk in zwart-wit maken. Als je overigens wat meer in het werk van deze fotografen duikt blijkt dat kleur in hun fotografie toch vaak als beeldmiddel aan de orde is. Zelfs de zwart-wit fotograaf Robert Doisneau  maakte in de jaren zeventig een serie over Palm Springs in kleur.

In april was ik in Malaga om daar de Semana Santa te fotograferen. Naast dit religieuze geweld maakte ik ook nog een redelijk aantal straatfoto's. Hieronder twee video's met daarin foto's zowel in kleur als zwart-wit. Niet om te stellen dat het een beter is dan het ander. Wel om te laten zien dat de inhoud of betekenis van de beelden verandert. Kijk maar.

BACK TO WEBSITE

NIEUWS

PETER VAN TUIJL