EXPOSITIES IN 2018

Het

OFC (Oostgelders Fotografen Collectief)

 

toont vanaf 10 november t/m 30 december

haar grote jaarlijkse expositie met als thema

TIME

Voor de expositie TIME heb ik gekozen voor de documentaire Athens, lost in time

ATHENE

verloren in de tijd

De huidige troosteloze winkelstraten in hartje Athene behoorden ooit tot de meeste dure en prestigieuze ter wereld. Veel winkels zijn nu gesloten, nergens een pui zonder graffiti en bedelaars zitten of liggen naast de entree. De allure van het vroegere Athene heeft plaats gemaakt heeft voor zichtbare armoede en treurnis. Het kan ook niet anders als de salarissen in enkele jaren gemiddeld daalde met 35% en de koopkracht voor heel veel mensen gehalveerd werd. Neem daarbij de slechte sociale voorzieningen zoals onderwijs en gezondheidszorg en het failliet van Athene wordt daarmee gekenschetst.

Het boek  ATHENS LOST IN TIME  is te koop voor 22 Euro

bestellen via een mail naar info@fotopetervantuijl.nl

 

(verzendkosten 5,95)

NIEUWE SERIE

Oerkroeg SCHILLER in Aalten                                      februari-maart-april

fight, london 2001

mermaid, hamburg 2003

KROEG

KNEIPE

KOCSMA

Het Oostgelders Fotografen Collectief heeft Galerie FOTO 21 in Bredevoort noodgedwongen verlaten vanwege het feit dat deze galerie per 1 januari 2019 zijn deuren sluit. Inmiddels heeft het collectief een ander onderkomen gevonden in de oerkroeg Schiller (al 350 jaar oud) in Aalten. Heel bijzondere is dat eigenaar Jaap heeft besloten een kleine fotogalerie te openen en die speciaal in te richten voor exposities van de leden van het collectief. De galerie gaat omstreeks 1 februari van start en mijn fotowerk zal eerste drie maanden in de galerie te zien zijn.

Te zien zijn foto's uit de serie 'KROEG, KNEIPE en KOCSMA'. Foto's die ik in de afgelopen 30 jaar maakte op verschillende locaties in Europa met een aantal foto's die gemaakt zijn in de maand december 2019 in de Oerkroeg Schiller.

Nadere informatie omtrent opening en andere activiteiten volgt!

after work, kecskemét 1991

HUNTENKUNST in Ulft                                                24/25/26 mei 2019

27e Huntenkunst in 2019

Huntenkunst is een jaarlijks terugkerende internationale kunst-manifestatie. Op de manifestatie vindt u werk van kunstenaars uit meer dan 30 landen.

Huntenkunst 2019 vindt plaats op 24, 25 en 26 mei 2019

social identity

We spreken van social identity als mensen bij een bepaalde groep willen behoren en door anderen ook als zodanig behandeld of erkend willen worden.

De groep heeft een (gewenst) zelfbeeld en wordt door anderen als uniek onderscheiden.

Het zelfbeeld hoeft niet overeen te komen met het beeld dat buitenstaanders van een groep hebben, dat vaak gekenmerkt wordt door stereotypes.

 

De sociale identiteit is opgebouwd uit de identiteit van de groep waartoe iemand wil behoren. Het behoren tot een bepaalde groep heeft invloed op het handelen van iemand. Maar ook speelt de persoonlijke identiteit nog een rol waardoor iemand zich ook nog binnen de groep kan onderscheiden.

EXPOSITIES IN 2019

Het EETLOKAAL in Zevenaar                                tweede helft van 2019

Het Oostgelders Fotografen Collectief zal in de tweede helft van 2019 exposeren in het Eetlokaal in Zevenaar.

 

In Het Eetlokaal, een monumentaal pand uit de 17e eeuw, komen heden en verleden, modern en klassiek bij elkaar. Die mix vormt de identiteit van Eet-Lokaal. Elk half jaar vind je daar dan ook nieuwe kunstwerken van kunstenaars uit de regio of met een link met de regio. Ga bij het Eet-Lokaal dus ook (gratis) naar de kunst kijken.

Galerie BIJ DE BOEKEN in Ulft                                       december 2019

Vanwege het jubileum zijn kunstenaars die eerder in de galerie exposeerden uitgenodigd voor een eindejaarsexpositie. De kunstenaars zullen slechts met éé'n kunstwerk vertegenwoordigd zijn hetgeen een grote variatie aan stijlen betekent. Nadere info volgt mettertijd.

BACK TO WEBSITE

NIEUWS

PETER VAN TUIJL