Aankondiging 30e editie dinsdagavond 5 maart 2019 19.30 uur zaal open

LEZING Thema “Staatfotografie"door

Peter van Tuijl

Tickets zijn te bestellen via de webshop:

https://fotografencafedrechtsteden.nl/webshop/

KIJK LAATSTE BOEK

 

JAARBOEK 2018

 

via ISSUU.com

EXPOSITIES IN 2019

Oerkroeg SCHILLER in Aalten                                      VAN 3 FEBRUARI T/M 31 maart

HUNTENKUNST in Ulft                                                24/25/26 mei 2019

eenheid in verscheidenheid

27e Huntenkunst in 2019

Huntenkunst is een jaarlijks terugkerende internationale kunst-manifestatie. Op de manifestatie vindt u werk van kunstenaars uit meer dan 30 landen.

Huntenkunst 2019 vindt plaats op 24, 25 en 26 mei 2019

OERKROEGEN

 

KNEIPEN, KOCSMÁK EN ANDERE LOKLAITEITEN

FotoKabinet is een nieuw initiatief van oerkroeg Schiller samen met het Oostgelders Fotografen Collectief (OFC). Het Oostgelders Fotografen Collectief heeft jarenlang haar thuisbasis gehad bij Foto21 in Bredevoort. Nu deze locatie per 1 januari 2019 sluit heeft het collectief onderdak gekregen bij café Schiller in Aalten. Daar is door eigenaar Jaap Delleman per direct een nieuwe expositie mogelijkheid aangeboden. Dit heeft de groep enthousiast aanvaard. Na jarenlang in een museale galerie te hebben geëxposeerd ziet de groep het als een uitdaging om binnen de sfeer van een kroeg mooie foto exposities te realiseren. Het doel is om de fotografie die daar getoond wordt aan te passen aan de sfeervolle locatie. De spits wordt afgebeten door Peter van Tuijl.

Het FotoKabinet opent haar deuren voor het eerst op zondag 3 februari met een expositie van sociaal-documentair fotograaf Peter van Tuijl. Hij fotografeerde de afgelopen drie decennia kroegen in verschillende Europese landen. Situaties en sfeermomenten van weleer toen roken in het café nog heel gewoon was, tot recente stille observaties van stamgasten in het monumentale café Schiller waar de fotogalerie gevestigd is.

Op zondag 3 februari is de fotograaf tussen 14.00 en 16.00 uur in het FotoKabinet aanwezig.

De expositie is te bezoeken tot en met 31 maart tijdens de openingsuren van oerkroeg Schiller te Aalten.

 

Peter van Tuijl is freelance fotograaf met predicaat bmk (bonds meester klasse) met

speciale aandacht voor portret, daily-life en reportage. Hij is begeleider, spreker, docent, auteur

lid en coördinator van de landelijke gespreksgroep bmk, lid van de landelijke gespreksgroep journalistiek, maakt naast het OFC deel uit van het fotografencollectief F10

Hij exposeert  zowel individueel als in groepsverband. In de afgelopen jaren betrof dat o.a. in FOAM (Amsterdam), Huntenkunst (Doetinchem), Fotofestival Naarden, Galerie FOTO21 (Bredevoort), Galerie CREA (Hengelo), DRU-cultuurfabriek, Nederlands Fotomuseum Rotterdam en op Fotofestival BredaPhoto.

 

FotoKabinet

Oerkroeg Schiller,

Prinsenstraat 4, 7121 AG Aalten

Openingsuren

di-wo 19.00 - 01.00 uur

do 16.00 - 02.00 uur

vr-za-zo 14.00 – 02.00 uur

 

 

after work, kecskemét 1991

Het EETLOKAAL in Zevenaar                                tweede helft van 2019

Het Oostgelders Fotografen Collectief zal in de tweede helft van 2019 exposeren in het Eetlokaal in Zevenaar.

 

In Het Eetlokaal, een monumentaal pand uit de 17e eeuw, komen heden en verleden, modern en klassiek bij elkaar. Die mix vormt de identiteit van Eet-Lokaal. Elk half jaar vind je daar dan ook nieuwe kunstwerken van kunstenaars uit de regio of met een link met de regio. Ga bij het Eet-Lokaal dus ook (gratis) naar de kunst kijken.

Galerie BIJ DE BOEKEN in Ulft                                       december 2019

Vanwege het jubileum zijn kunstenaars die eerder in de galerie exposeerden uitgenodigd voor een eindejaarsexpositie. De kunstenaars zullen slechts met éé'n kunstwerk vertegenwoordigd zijn hetgeen een grote variatie aan stijlen betekent. Nadere info volgt mettertijd.

boekje open over 2018

BACK TO WEBSITE

NIEUWS

PETER VAN TUIJL