Super dat ik één van de drie genomineerden ben!

Met deze serie heb ik deelgenomen aan de jaarlijkse wedstrijd Gelderse Persprijs voor journalistieke fotografie. De serie is ingezonden als een reportage. Op 1 februari was de jurering door een vakjury. De geselecteerde en genomineerde foto's en reportages worden tentoongesteld in CODA (Apeldoorn), het provinciehuis in Arnhem en in FOTO21 te Bredevoort.

GENOMINEERD

mijn serie voor de Gelderse Persprijs

Pieter, kunstenaar, kluizenaar

weer prima drukwerk van RUSSELLPRINT. NL  (Groningen)

NIEUW

JAARBOEK FOTOGRAFIE 2017 DEEL I

 

 

 

Kijk hier via issuu.com in het boek.

NU IS OOK

DEEL II UIT!

JAARBOEK FOTOGRAFIE 2017 DEEL II

 

Kijk hier via issuu.com in het boek.

Afgelopen april 2017 was ik in Alicanta om daar de Semana Santa vast te leggen. Eerder fotografeerde ik deze al in dé stad van de processies Sevilla en in de meer volkse stad Malaga. In Alicanta was de sfeer vrolijker, bloemrijker en feestelijk.In deze impressie een kijkje op de relaties die je zoals tijdens Semana Santa tegenkomt.

NIEUWE SERIE

RELATIONSHIPS and the SEMANA SANTA

Het fotografencollectief F10 gaat in 2018 exposeren in Galerie FOTO21 te Bredevoort. De expositie start 28 juli en duurt tot 9 september. Nadere informatie over thema en opening volgt nog.

F10 exposeert in 2018

NOMINATIE BESTE BOEK ACHTERHOEK - LIEMERS 2017

Vandaag, op blue monday nog wel -de meest depressieve dag van het jhaar als we de commercie moeten geloven-, kreeg ik de mail binnen dat mijn boek HUIS&HABITAT met nog vier andere boeken genomineerd is voor het Beste Boek Achterhoek en Liemers 2017. Het is een initiatief van de Dialectkring Achterhook en Liemers en de Vrienden van de Streektaal Lochem en umgeving en het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers’. Deze instellingen willen hiermee extra belangstelling wekken voor streekboeken en streektaal.

Een vakjury gevormd door leden afkomstig uit diverse disciplines (boekhandel, bibliotheekwezen, streektaal, geschiedkundig onderzoek, vormgeving) heeft uit 55 in 2017 verschenen boeken -uit en betreffende de streek- vijf titels genomineerd.Uit deze genomineerde publicaties zal ‘Het Beste Boek Achterhoek en Liemers 2017’ worden gekozen. De vier andere genomineerde publicaties zijn: Jack Weijkamp, Lucy Legeland, Nieuwkijken - Kasper Reinink, De Wilde Planten in en om Zutphen - Mr. H.J. Steenbergen-Stichting, Jaarboek Achterhoek&Liemers, De Reformatie in Achterhoek en Liemers - Mr. H.J. Steenbergen-Stichting, In het voetspoor van Heuvel, Meester Heuvel, filosoof en volkskundige; inspirator en schrijver.

3 maart is de bekendmaking. Dus nog maar even geduld. Dit vind ik al heel mooi!

De vakjury, Roel Rozenburg, Flip Franssen en Huub Kerkhoffs, onder voorzitterschap van Wouke van Scherrenburg kozen gisteren (1 februari) de nominaties voor de Gelderse Nieuwsfoto en de Reportage prijs 2017

Gelderse nieuwsfoto

en reportage prijs 2017

Voor de raportageprijs 2017 (serie van 4 tot 8 foto's) werden genomineerd:Koen Verheijden, Rias Immink en Peter van Tuijl. Uit deze drie genomineerden wordt op 20 maart in het Provinciehuis de winnaar bekend gemaakt. De winnaar van de journalistieke reportage ontvangt een reportage-opdracht van de provincie Gelderland ter waarde van twee duizend euro.

OVER ENKELE WEKEN IS HET BOEK WEER VERKRIJGBAAR (2e druk)

Boek HUIS&HABITAT is binnenkort weer verkrijgbaar.

Thans wordt de tweede druk gemaakt!  Ik was er niet vanuit gegaan dat er nog een tweede druk zou komen toen het boek vorig jaar september uitverkocht was. Maar nu het boek met vier andere boeken genomineerd is voor het beste boek van de Achterhoek-Liemers heb ik de stoute schoenen toch maar aangetrokken. Over enkele weken is de tweede druk beschikbaar.

BACK TO WEBSITE

NIEUWS

PETER VAN TUIJL

naar website fotopetervantuijl.nl